17. feb. 2011

Siste nytt om Maria-eksperimentet

Jeg sitter akkurat nå og pusser ferdig manuset til DEN 4. PARALLELL-bok nr 4. Så dette blir et kort blogginnlegg, jeg må tilbake til manus. Men jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva du kan vente deg i boken.

I MARIA-EKSPERIMENTET får du møte igjen alle de viktigste personene som har vært med i de tre første bøkene: Emma og Caine, naturligvis, men også Emmas mor og far og lillebror, onkel Harry, Eve Thompson og Caines kompis Danny.

Videre får du vite alt om hvordan Emma har fått evnen til å reise mellom parallelle verdner, og du får vite hva familien hennes har gjort etter at hun forsvant ut på sin første reise.

Ingredienser som er viktige i boken: Hjerneforskning, utenomjordisk intelligens, (men ingen små, grønne menn i flyvende tallerkener!), kjærlighet, familie og vennskap. Og edderkopper, høydeskrekk og underjordiske rom ... og kamp på liv og død, mer enn i noen annen av bøkene. Den siste tredjedelen av boka er action-action-action.

Om det går bra til slutt? Nja, si det. Jeg synes typiske happy endinger er ganske kjedelige ...

Maria-eksperimentet kommer i salg til høsten.

25 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg!! Men et spørsmål, har du skrevet noen bøker med temaet løgn og sannhet?

  SvarSlett
 2. Hvotdan føles det å nesten vere ferdig? Er du en forfatter som savner karakterene når historien ikke lenger skrives ned?

  SvarSlett
 3. Nei, jeg savner ikke karakterene, ikke før det har gått en stund i alle fall. Det er først og fremst en lettelse å bli ferdig. Ren glede blir det ikke før jeg sitter med den ferdig trykte boken i hendene. DET er en veldig god følelse!

  SvarSlett
 4. @ anonym: Om jeg har skrevet bøker om temaet løgn og sannhet? Vel, ikke direkte, men det er for så vidt et underliggende tema i hele Den 4. Parallell. Hva er sannheten om Emmas evner? Har foreldrene løyet til henne i mange år? osv.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for svaret! :D

  SvarSlett
 6. Jeg skriver faktisk særemne om deg nå :) Veldig imponert over at du har skrevet så mange bøker på så få år! Og jeg er HELT betatt av serien Den 4.Parallell og har tenkt til å starte med Tusen Biter for så å lese 3 Venner/4 Venninner.

  SvarSlett
 7. Gleder meg! Stå på! :D

  SvarSlett
 8. @ anonym fra 24. februar: Håper det gikk bra med særemnet! Jeg er selv spesielt glad i de tre første bøkene i Tusen Biter-serien. Det var de første bøkene jeg skrev, og jeg synes de ble gode. Tilbakemeldingene fra leserne har også alltid vært spesielt positivt på de tre.

  SvarSlett
 9. Jeg syns det er kult at du gidder å svare på kommentarene våre! Viser at du bryr deg. Kult sier jeg :)

  SvarSlett
 10. @MDTweb: Klart jeg gidder å svare. Det tar av og til noen dager, hvis det er mye stress med andre ting, men jeg følger med på kommentarene jeg får - og setter stor pris på dem.

  SvarSlett
 11. Gleder meg utrolig mye! Kan ikke vente!

  SvarSlett
 12. gleder meg til den kommer ut i butikken :D skal garantert kjøpe den x3 jeg har alle de andre tre bøkene :O

  SvarSlett
 13. @Mari H og anonym: Jeg håper boken blir verdt ventetiden. Jeg tror den ble ganske spennende... Jeg er i alle fall fornøyd!

  SvarSlett
 14. Når du sier at du syns " en typisk lykkelig slutt" er kjedelig, mener du da at det er bedre med en trist,sørgelig og ulykkelig slutt?

  Jeg gleder meg helt sykt til den sisteboka kommer ut! Jeg blir gal av ventinga, jeg er overhode ikke tolmodig.
  hehe :)

  SvarSlett
 15. PS.
  ELSKER bøkene dine ;)
  jeg syns historiene i bøkene dine ser kjempe sterke! ( 3venner/¤venninner og Den.4parallell)
  Jeg har blitt sykt avhengi av bøkene dine og forguder dem. Du er en utrulig flink forfatter.

  Stå På! :-D

  SvarSlett
 16. Hei Katrine, jeg mener at jeg liker avslutninger med litt vri på. At det er noe uventet. Ikke bare at alle er glad og at faren er over, liksom.

  SvarSlett
 17. går det an å kjøpe boka nå??????

  SvarSlett
 18. den har kommet på bokogmedia.no
  kan men kjøpe den da?

  SvarSlett
 19. Vil bare si at jeg er fullstendig forelsket i den 4.parallell serien, teorien om parallellene er så godt gjennomført og interessant at det førte til at jeg og bestevenninnen min diskuterte det i timevis over telefon. Er også stort fan av Emma-Caine forholdet, så jeg gjør ikke annet enn å be om at de skal få en lykkelig slutt.
  Tusen takk for en kjempespennende leseropplevelse! Betrakter deg som en av mine forbilder.

  SvarSlett
 20. Takk for hyggelige ord, Kirsti! Og til alle som spør om når bok 4 kommer ut: Den er i salg tidlig i september. Og jeg tror den er ganske spennende...

  SvarSlett
 21. Har du lest serien Gone? av Michael Grant? Flere syns Maria eksperimentet er en kopi av denne serien.

  SvarSlett
 22. Jeg synes også den hermer!Det er til og med samme navn på Caine. Mystisk ting som bruker tankene dine og som på mystisk vis fremkaller onde monstre, hm hvor har jeg hørt det før? Jo, nå vet jeg det i Gone!

  SvarSlett
 23. Hei dere to anonyme:
  Nei, jeg har ikke lest Gone. Men det høres ut som den forfatteren kanskje har hentet inspirasjon fra samme sted som meg: En bok som heter SPHERE av Michael Chrichton, som ble utgitt for lenge siden. Og Chrichton hentet nok inspirasjon fra et sted han også. Jeg tipper ideen om at "tanker blir til fysiske realiteter" er minst noen hundre år gammel ...

  Caine er oppkalt etter min favoritthelt: Morgan Kane.

  SvarSlett