2. aug. 2009

Hyggelig anmeldelse i Sverige

Bokserien min 3venner er iferd med å bli lansert i Sverige under navnet TRE, og Helsingborgs Dagblads nettversjon - hd.se - anmeldte nylig de to første bøkene (av 10):


"MORD I TJEJGÄNGET

Kultur. Ett tjejgäng på fyra, Vilda, Nora, Benedicte och Trine. Spaning på killar, konflikt med lärare, missnöje med utseende. Det låter som en typisk ”flickbok” för 2000-talet. Men norrmannen Kjetil Johnsens serie ”Tre” är inte någon oskyldig skildring av ett tjejgäng i nian. Den är konstruerad som en avancerad deckare, som börjar med likfyndet och sedan räknar ner med början tre veckor före mordet. De två första delarna heter Ett hål i själen och Den farliga kyssen.
...

Ibland blir författarens ansträngningar för att skapa gåtor och lägga ut indicietrådar lite krystade och alltför uppenbara. Men oftast är skildringen ett gott stycke trovärdig realism ut tonåringslivet.

...

Johnsen är annars bra på att skapa invecklade intriger, och långsamt skapar han också pusseldeckarens traditionella sky av potentiella motiv och potentiella gärningsmän. Nyfikenheten skruvas ständigt upp i de två första böckerna i serien."
Du kan lese hele Björn Gunnarssons anmeldelse på http://hd.se/kultur/2009/05/16/mord-i-tjejgaenget/
Hvis du ble nysgjerrig, kan du lese første bok i serien gratis her http://www.forfatterbloggen.no/roller/johnsen/resource/3VENNER.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar