24. okt. 2010

Utdrag fra DEN 4. PARALLELL: AEON-PARADOKSET


Dette er første kapittel i Aeon-Paradokset, tredje bok i serien Den 4. Parallell. I salg nå.
 

"Er det noen som fortjener å bli drept, så er det ham. Men nå, rett før, kjennes det likevel galt. Hver fiber i henne protesterer.

Revolveren er tung, skjeftet glatt av svette. Emma holder den med begge hender, slik Caine har lært henne.

Mannen - nei, djevelen! - sitter tilbakelent i en bred, høyrygget stol.

Hun nærmer seg bakfra.

Det er et tykt teppe på gulvet som demper lyden av skrittene hennes, men han ville neppe ha hørt henne likevel. Han snorker svakt.

Det er sent, og det har vært en lang dag for ham.

Din siste dag, tenker hun. Emma er på høyde med stolen nå, går til høyre i en slak bue for å holde avstand til ham, samtidig som det gir henne bedre oversikt.

Hun ser ansiktet hans, først i profil. Det ligger i overraskende myke folder nå som han sover, og det minner henne på at uansett hva han har gjort, uansett om han så inderlig fortjener å dø, så er han i dette øyeblikket bare et forsvarsløst menneske.

Kan hun skyte en mann som sover? Som ikke er en trussel mot henne selv?

Kan hun henrette et annet menneske?
 

Hun skifter grep på revolveren.

Puster dypt inn, langsomt ut.

Kontroll, hun må ha kontroll.

Hun stiller seg bredere med beina, prøver å stå slik hun gjorde da Caine viste henne. Trygt, i balanse, klar for hva som helst.

Mannen snøfter og rykker til.

Våkner.

Glipper med øynene og gjesper i håndflaten.

Emma stirrer på ham over revolverløpet og ønsker hun hadde skutt ham mens han ennå sov, så han kunne fått dø uten å vite noe, uten å føle frykt.

Det ville gjort det lettere for henne også.

Men så ser han henne og smiler, og det er ikke antydning til frykt i øynene hans, heller en slags triumf, en spott. Som om det er han som vinner når hun klemmer inn avtrekkeren.

- Fräulein.

Han hvisker, prøver ikke å rope, tilkalle hjelp.

Emma føler seg fanget, av ham og av situasjonen, av det utenkelige hun må gjøre. Revolverløpet begynner å dirre. Musklene i overarmene knyter seg.

Han smiler.

- Können Sie es nicht tun?

Det er lyder utenfor rommet.

Hurtige skritt, dempede stemmer.

Caine ... Hvor pokker er Caine?

Mannen lener seg frem i stolen, nærmere revolvermunningen. Emma klarer ikke å røre seg.

Hun vet hun burde ta et skritt bakover så han ikke rekker frem til henne, men det er umulig, kroppen nekter å lystre.

Han rekker ut hånden. Langsomt, som for ikke å skremme henne. Legger den over hennes håndledd og trekker henne mot seg, til revolvermunningen er like ved ansiktet. Da setter han pannen mot den, presser til huden blir hvit i en sirkel rundt.

Han ser opp, et øye på hver side av revolverløpet, og møter Emmas blikk.

Hun fryser på armene, oppetter ryggen.

Djevelen begynner å le."

Du kan lese et annet utdrag fra boken HER.

18 kommentarer:

 1. Jeg har lest ferdig Aeon paradokset og må si at det var en utrolig bok! Jeg kan virkelig drømme meg inn i rollene til Emma og Caine. Den er faktisk litt trist, men uansett utrolig bra! Jeg gleder meg til å lese Maria eksperimentet. :)

  SvarSlett
 2. Så fint at du likte boka. Jeg sitter og planlegger Emma og Caines skjebner nå. Det eneste jeg er helt sikker på, er at en hollywoodsk og lyserosa happy ending blir det ikke. Men det finnes jo mellomting ... Og vrier. Og overraskelser!

  SvarSlett
 3. Ja, så spennende! :)
  Når i 2011 komme boka ut?

  SvarSlett
 4. Det drøyer nok til cirka august, tenker jeg. Før den tid skal både nr 2 og 3 ut i pocket.

  SvarSlett
 5. YES! Gleder meg :D Elsker den 4. parallell!

  SvarSlett
 6. Kjetil Johnsen.
  bokforedraget nærmer seg og jeg lurer på:
  Hva er ditt budskap med denne boka, eller er det ikke noe budskap i det hele tatt? Hilsen en nærvøs liten foredragsleser. :)

  SvarSlett
 7. Hei du nervøse. Jeg har ikke noe spesielt budskap til mine lesere, bortsett fra at det er gøy å lese. Hvis jeg får noen til å mene det, så er jeg veldig fornøyd. Lykke til :)

  SvarSlett
 8. Takk, jeg vil si at det budskapet fikk du meg til å mene. Denne boka er veldig bra, gleder meg til den siste boka "Maria-eksperimentet" (om jeg ikke tar feil?). Når kommer den ut, egentlig? :)

  SvarSlett
 9. Dette utdraget blir brukt to steder i boken :O Noe spesielt her? På side 134-138 sier Danny "rasshøl" flere ganger, hva ville du få fram her..eller er det bare ren humor?

  SvarSlett
 10. Den første gangen utdraget blir brukt - i åpningen av boken - er det en slags prøvesmak på hva fortellingen har å by på. Noe som forhåpentligvis høyner spenningen.

  Dannys rasshøl-kommentarer er humoristisk ment. Dessuten er det naturlig at en kar som ham, som har vært i krigen siden han var 14-15, er relativt tøff i kjeften.

  SvarSlett
 11. Maria-eksperimentet kommer høsten 2011. Jeg skriver den ferdig nå i desember, forhåpentligvis. Den har tatt lengre tid å skrive enn de andre. Nå er det mange tråder som skal knytes sammen...

  SvarSlett
 12. Fikk 5+!!!! Tusen takk Kjetil Johnsen!! :D

  SvarSlett
 13. Gratulerer. Det står respekt av 5+!

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 15. Hei
  Elsker bøkene, ble anbefalt å lese dem av ei veninne og det er virkelig bra bøker. I tillegg lærer jeg en del, den multiunivers-teorien er faktisk ganske kul å tenke over. Gleder meg til Maria-eksperimentet!

  Ps: har lyst til å bli forfatter, og disse bøkene funker fjell som inspirasjon og motivasjon. Skikkelig bra!

  SvarSlett
 16. Flott at du blir inspirert av bøkene, One Of a Kind M. Jeg er straks ferdig med Maria-eksperimentet nå, det er derfor jeg har vært slapp med å legge ut stoff her på bloggen. Må konsentrere meg knallhardt om manuset. :)

  SvarSlett
 17. vist maria-eksperimentet snart er ferdig. kan ikkje du lægge det du allerede har ut på nettet eller noe? eller i det minste røpe litt av fortellingen^^ er så spent

  SvarSlett
 18. He-he. Nei, du må nok vente. Jeg blir ferdig i løpet av januar, tenker jeg, men forlaget har kanskje innspill, og boken er neppe ute i butikkene før til høsten. Dessverre.

  SvarSlett