Kjetil Johnsen biografi

Under arbeide.
Jeg har forsøkt å holde de personlige opplysningen om meg  på et minimum her på nettsiden, men får stadig meil fra elever som skal skrive særoppgaver og lignende, med beskjed om at læreren vil ha "forfatterportrett", med oppvekst og interesser, familie og innflytelse, osv ...
Jeg har derfor gitt opp, og har begynt å bearbeide denne delen av siden så den i større grad kan tilfredsstille kravstore lærere og flittige elever.  ;-)


Kjetil Johnsen
Født: 1966
Oppvokst: Melhus i Sør-Trøndelag
Bor nå: Nittedal utenfor Oslo
Familie: Kone og 3 barn fra 11 til 18 år.
Hobbyer: Film, TV, bøker, Internett. Media og forlagbransjen generelt. Samler på gamle pocketbøker og tegneserier.
Fotball: Rosenborg, så klart!
Film: Butch Cassidy and The Sundance Kid, The Godfather 1 og 2.
Bok: Sjekk dette blogginnlegget.Melhus ligger 2 mil sør for Trondheim. Her ser du vestsiden av elva (Gaula). Den hvite sirkelen viser hvor jeg vokste opp. Det var opprinnelig en gård, som senere ble gjort om til forretningsbygg.

Jeg er oppvokst på Melhus, i en søskenflokk på 4, der jeg er den nest yngste. Oppveksten var fin og udramatisk - de vanlig tenåringstingene; fest på lokalet fra vi var konfirmert, ikke veldig inspirert på skolen, osv - men jeg trivdes godt!Jeg gikk på Gimse Ungdomsskole. Det var bare fem minutter å gå hjemmefra.
Jeg har alltid vært glad i å skrive, og etter gymnaset flyttet jeg til Oslo for å jobbe som journalist. (Jeg var veldig skolelei. Gjorde to forsøk på å studere, men ga opp etter et par dager begge gangene.)

De siste 25 årene har jeg bodd forskjellige steder i Oslo-området, bortsett fra en kort periode da jeg prøvde meg som frilansjournalist i California.(Men måtte flytte tilbake til Norge med halen mellom beina da jeg ble blakk...)

Jeg har drømt om å bli forfatter - eller i alle fall å leve av å skrive - helt siden jeg lærte å lese. Men ordentlig fart fikk ikke drømmene før jeg som 9-10åring oppdaget forfatteren Kjell Hallbing og hans westernbøker om blant andre Morgan Kane. Da forsvant jeg for godt inn i bøkenes verden!

Jeg har jobbet som journalist og redaktør i forskjellige blader og magasiner, blant andre Se og Hør, Topp, Billedbladet Nå, Hytteliv, Western, Romantikk, og masse forskjellige ungdomsblader.

Nå jobber jeg som redaktør og "business area manager" i et forlag som heter Egmont Serieforlaget. Der har jeg ansvar for ca 130 utgivelser i året innen genren "konkurranse-blader" (kryssord, sudoku, m.m.) I tillegg kommer to nettsider: kryssord.no og kryssordleksikon.no

Og så skriver jeg 3-4 bøker i året ved siden av.

Da jeg jobbet med ungdomsblader oppdaget jeg hvor vanskelig det var å få tak i gode noveller og føljetonger til tenåringer. Så jeg begynte å skrive dem selv. Det var en slike føljetong som senere dannet grunnlaget for serien Tusen Biter.

Dessuten er jeg opptatt av at ungdom skal få noe lett og spennende å lese, spesielt de som egentlig ikke er så interessert i bøker. Jeg tror det er viktig å lese bøker. Jeg tror det lærer deg en måte å bruke språket på som du ikke får gjennom avisene, TV eller nettet.