16. jan. 2012

MARIA-EKSPERIMENTET nominert til Uprisen - Årets Ungdomsbok

Jeg fikk en veldig hyggelig overraskelse fredag. En telefon fra Foreningen !les med beskjed om at MARIA-EKSPERIMENTET - den siste boken i serien DEN 4. PARALLELL - er blitt nominert til UPrisen - Årets Ungdomsbok.

De nominerte ble offentliggjort i dag, mandag:
Lerum, May Grethe: Solstorm 1. Himmelslør. Aschehoug
Moldskred, Åshild: Mørketid. Gyldendal
Nielsen, Jan Henrik: Høsten. Cappelen Damm
Torkildsen,Terje: Dystopia III. Samlaget

Og altså: Johnsen, Kjetil: Den 4. parallell: Maria-eksperimentet. Gyldendal

Fra Wikipedia:
UPrisen er en litteraturpris for ungdomsbøker som siden 2007 utdeles årlig av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival. UPrisen er Norges eneste litteraturpris hvor ungdom selv kårer årets ungdomsbok. 

Prisvinneren kåres av sju utvalgte niendeklasser fra sju fylker. Den Kulturelle Skolesekken i fylkene lyser ut prosjektet. Klassene søker om å være juryklasse. Juryen stemmer fram en vinner blant fem forhåndsnominerte bøker eller tegneserier. Nomineringen foregår ved at ungdom anmelder alle norske ungdomsbøker på uprisen.no. En jury på tre ungdommer leser alle anmeldelsene og nominerer de fem titlene som har fått best omtale. (Sitat slutt.)

Det er en ære å bli nominert. Takk!

5 kommentarer:

 1. Hei! Først vil jeg si gratulerer med nominering! Jeg har nettopp lest ferdig Lasarusfenomenet og jeg elsket den! Gleder meg til å lese neste bok i Den 4. parallell serien. Jeg har også lest alle bøkene i 4 venninner, de var veldig spennende og kjekke. Du er en veldig god forfatter :-)
  Hilsen en stor beundrer!

  SvarSlett
 2. Takk for gratulasjonen. Håper du henger med videre på de tre neste Parallell-bøkene også :-)

  SvarSlett
 3. Elsker denne boka! Klassen min er en av klassene i Norge som skal være med på å kåre vinneren, og jeg må bare si at denne boka er helt SUVEREN, men det er tøff konkurranse, så du må bare ha lykke til! :)

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha, anonym. Det blir veldig spennende!

  SvarSlett
 5. Prisen gikk høyst fortjent til Terje Torkildsen for Dystopia III. En trivelig og dyktig kar som vant for andre gang.

  Det var en ære å bli nominert og det ble et flott opphold på festivalen på Lillehammer. Ble jeg skuffet da det ikke var mitt navn som ble lest opp? JA! Men sånn skal det være. Det skal bety noe å bli nominert, og det skal bety mer å vinne!

  SvarSlett