23. feb. 2012

Fyrværkeridepotbestyrer Johnsen


"Det er deiligt å være norsk i Danmark" het det i en gammel reklame, og det kan jeg skrive under på. Både DEN 4.PARALLEL og 4 VENINDER er blitt godt mottatt av danskene. Nylig ble siste 4 VENINDER-bok utgitt og politiken.dk publiserte en flott omtale av hele serien:

"Måske skal vi helt til Norge for at finde kriminøglen, når det gælder bøger til store børn og unge?

Kjetil Johnsen har i hvert fald sat en høj standard med serien om ’4 veninder’. Den er effektiv. Han fortæller som en fyrværkeridepotbestyrer. Og nu er det High Noon midt om natten ude på dæmningen ved Dypdal. ’Et liv efter døden’ er tiende og sidste bind.

Det var værd at vente på."

Du kan lese resten HER.

Selv drar jeg til Danmark om ganske nøyaktig en måned. Helgen 24-25. mars skal jeg være tilstede på KRIMIMESSEN i Horsens.  "Nordeuropas største messe for krimi og spænding!" Jeg gleder meg.

7 kommentarer:

 1. Hi kjetil ive reed all ur books about the tree friends and they are just great, i havent redd a book so good for a long time! Oh i really wish that you could continue writing about them just so wee can see what happens next! I reed the last part yesterday and now im just so sorry that its over and actally dreeamd about the books! Good job and please continue!!!!!

  SvarSlett
 2. Jeg har (akkurat nå) ingen planer å skrive flere enn de ti bøkene om gjengen i 3venner/4 venninner. Er det ikke litt fint, da - at du sitter igjen etterpå og gjerne vil ha enda mer? He-he. Jeg synes i alle fall det.

  SvarSlett
 3. Hei, jeg holder på å skrive en biografi om deg i norsken. Det blir kansje litt feil å spørre på dette innlegget, men samma det.
  Jeg leste en plass at du har jobbet mye med tegneserier i ca 20 år, og lurte på om det stemte? evt. hva inspirerte deg til å jobbe med det?

  SvarSlett
 4. Her er jeg tydeligvis for sent ut, men jeg svarer likevel: Nei, jeg har ikke jobbet med tegneserier i 20 år. Jeg har derimot jobbet mye med ukeblader, ungdomsblader og forskjellige oppgaveblader.

  SvarSlett
 5. Jeg savner din blogging, Herr Johnsen!

  Jeg får vel nøye meg med å gå gjennom gamle innlegg, "for now". :)

  SvarSlett
 6. Hei Frida

  Ja, jeg har hatt en lang bloggpause. Jeg har valgt å holde meg (stort sett) unna blogging og Facebook et halvt års tid, for å få fart på noen nye bokprosjekter.
  Det er så lett å bli forstyrret i oppstartsfasen - da bruker jeg alle mulige unnskyldninger for IKKE å skrive manus... Men nå er jeg så godt i gang at jeg ikke sporer av selv om jeg blogger litt, så nå blir det noenlunde jevnlige innlegg fremover.

  Tittet på bloggen din, forresten. Du er knallgod til å tegne :-)

  SvarSlett
 7. Ah, det er kanskje lurt det. Det er utrolig mye man kan finne på for å unngå å gjøre noe man burde.

  Bra å høre at du er godt i gang, og at du kommer til å blogge litt mer. Du er inspirerende vet du!

  Tusen takk for det! Av de tre viktigste tingene i livet mitt er skriving og tegning to av dem, så takk for den :)

  SvarSlett